Flere par bruger 'bagindgangen' – og det fører til problemer

04/3/23 10:05

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Det er blevet mere populært for par at bruge 'bagindgangen', når der hygges på lagnerne. Og det fører problemer med sig.

Der er blevet registreret en stigning i antallet af kvinder i Storbritannien, der lider af diverse sundhedsproblemer og skader, fordi de lader deres partner bruge 'bagindgangen', hvilket er blevet mere populært.

Sådan lyder det fra britiske læger ifølge Daily Star.

To læger har forklaret, at der er mange læger, der ikke er villige til at tale om de risici, der er forbundet med at bruge bagindgangen, hvilket fører til, at der er kvinder, der kommer til skade.

Konsekvenser anført i British Medical Journal inkluderer bl.a. inkontinens og seksuelt overførte sygdomme samt kropslige skader, smerter og blødninger.

Men to læger, Tabitha Gana og Lesley Hunt, hævder, at læger, der synes, at det er pinligt at tale om dette, faktisk kun er med til at gøre problemerne endnu værre, end de er i forvejen.

Om brug af bagindgangen skriver de to læger, at det 'betragtes som en risikabel seksuel adfærd på grund af dets forbindelse med alkohol, stoffer og flere sexpartnere'.

Derudover skriver de to læger også, at der 'inden for populærkulturen har det bevæget sig fra pornografiens verden til mainstream', hvilket omfatter Phoebe-Waller Bridge-skrevne serie Fleabag eller komediedramaet Sex and the City.

I tidsskriftet lyder det, at sådanne tv-serier og film har været medvirkende til, at flere ser på det at bruge bagindgangen som noget 'spændende og vovet'.

I rapporten fremgår det også, at kvinder, der tager del i denne form for seksuel aktivitet, løber en større risiko end mænd, da de har øget risiko for inkontinens og skader.

"Kvinder har en højere risiko for inkontinens end mænd på grund af deres anderledes anatomi og virkningerne af hormoner, graviditet og fødsel på bækkenbunden," lyder det.

"Smerten og bløden, som kvinder rapporterer efter, er tegn på traumer, og risikoen kan øges, hvis det tvinges."

Lægerne tilføjer også, at mange læger er mindre tilbøjelige til at tale om dette emne, og at de som følge af dette 'svigter en generation af unge kvinder'.

Professor i seksuel sundhed Claudia Estcourt opfordrer læger til at tale mere åbent om denne form for seksuel aktivitet, og siger, at BASHH-organisationen 'opfordrer til omhyggelig og ikke-dømmende spørgsmål i forbindelse med kvinder med anale symptomer'.