'Vild med dans'-deltager afslører: Fik dødstrusler

21/8/21 14:08

Nicolai Busekist

Foto: Henrik Ohsten / TV2.
'Vild med dans'-deltageren havde et klart krav, da han skulle deltage i danseprogrammet. Dette krav kostede ham flere dødstrusler

Da Jakob Fauerby blev inviteret til at deltage i 'Vild med dans', havde én betingelse. Han var ikke interesseret i at deltage, hvis ikke han kunne danse med en mand. Dette krav endte med at koste ham dødstrusler og hadebeskeder, men der var en god grund til, at han havde dette krav.

Han mener nemlig, at der er lang vej til, at homoseksuelle kan være fuldstændig frie og åbne om deres kærlighed. Det afslører han overfor B.T.

"Jeg gjorde det, både fordi det at danse med en mand er mest naturligt for mig – det er jo det, jeg gør derhjemme – men også fordi det er vigtigt, at små piger og drenge, der sidder rundtomkring med en følelse af, at de er anderledes, måske endda forkerte, kan få et spejl og se, at det, de drømmer om – og føler – er helt okay," fortæller Jakob Fauerby til B.T.

Deltagelsen i danseprogrammet endte med at blive en succes for Silas Holst og Jakob Fauerby. De gik nemlig hele vejen, men det var dog ikke blot for deres dansetrin, at de blev mødt af stor hæder. De blev også hædret for deres mod til at stå frem som homoseksuelle.

Blandt andet førte deres deltagelse og succes i 'Vild med dans' med sig, at de blev kåret som 'Årets par' ved Zulu Awards 2020 og som 'Årets LGBT+-personer' ved Danish Rainbow Awards 2020.

Det havde dog en pris for Jakob Fauerby, at han dansede med en anden mand i det populære TV 2-program. Jævnligt kunne han nemlig tjekke indbakken på de sociale medier, hvor han fandt både dødstrusler og hadbeskeder.

"Jeg fik dødstrusler i min indbakke. Det var voldsomt, at bare dét, at jeg dansede med en mand, fik folk til at skrive sådan til mig. Det kan jo ikke være mig, de hader – for de kender mig ikke," siger han.

På trods af, at han har måtte stå model til meget, fordi han står frem som homoseksuel, er han ikke i tvivl om, at det er det rette at gøre. Han mener nemlig ikke, at man kan være lykkelig, hvis ikke man lever 'åbent og ærligt'.